Home » טיפולי גינקולוגיה » התקן תוך רחמי

התקן תוך רחמי

התקן תוך רחמי

התקן תוך רחמי מהווה אמצעי הגנה לטווח ארוך מפני היריון לא רצוי. בשונה מאמצעי מניעה אחרים, התקן תוך רחמי מאפשר קיום יחסים מוגנים בפני הריון לכל התקופה בו מותקן ההתקן, ללא צורך לזכור להשתמש באמצעי הגנה על בסיס יומי. אמצעי הגנה זה מבטיח אי כניסה להיריון בכ- 98%, אך אינו מגן מפני הדבקות במחלות מין. אצלנו, ב- TLV מדיקל סנטר ניתן לבצע התקנה והוצאה של התקן תוך רחמי על ידי רופאי מומחים ומנוסים. פרטים נוספים על אחד מאמצעי המניעה הנפוצים בעולם – כאן בהמשך.

התקן תוך רחמי למי מתאים?

התקן לסוגיו השונים מיועד לנשים בכל הגילאים, אשר מעוניינות לקיים יחסי מין ללא חשש לכניסה להיריון לא רצוי. לפני שימוש בהתקן יהיה עלייך לעבור בדיקה אצל רופא נשים, בכדי לוודא שהינך בריאה, וכי מבחינה פיזיולוגית תוכלי לעשות שימוש בהתקן ללא חשש לתופעות לוואי בלתי רצויות. לאור העובדה כי התקן זה אינו מהווה אמצעי מניעה המגן מפני מחלות אשר תתכן הדבקות בהן במהלך קיום יחסי מין, לא מומלץ לנשים בעלות פרטנרים מרובים לעשות בו שימוש.

התקנה של התקן תוך רחמי

התקן תוך רחמי הינו גוף אשר מוחדר לאחר בדיקה על ידי רופא נשים לרחמה של האישה, דרך תעלת צוואר הרחם. לאחר החדרה של ההתקן, אין מוצר זה מורגש בעת קיום יחסי המין. לאחר תום ההתקנה יכולה האישה לקיים יחסי מין ולא נפגמת ההנאה שלה או של זוגה כתוצאה מההתקן. בתום שימוש בהתקן ולאחר הוצאתו, חוזרת הפוריות באופן מידי לכשהתה טרום השימוש בהתקן. ההתקנים השונים מונעים הריון על ידי כך שהם פוגמים ביכולת התנועתית של הביצית והזרע.

התקן תוך רחמי - סוגים

כיום בישראל ישנם שני סוגים נפוצים של התקן תוך רחמי. האחד הינו התקן הורמונלי (מירנה) והשני הינו התקן עשוי מתכת. ב- TLV מדיקל סנטר נעשה שימוש בשני סוגי ההתקנים. לאחר בדיקת רופא יומלץ על סוג ההתקן באופן פרטני, לאחר ציון יתרונותיו וחסרונותיו של כל אחד מההתקנים.

התקן הורמונלי (מירנה, ג'נס, קיילינה) – משפחת התקנים התקן הורמונלי אשר מפריש לרחם בכל 24 שעות 20 מיקרוגרם לבונורגסטרל. הורמון הלבונורגסטרל מדקק את רירית הרחם דבר אשר הופך את הרחם לבלתי קליטה לביצית מופרית. בנוסף, הפרשת פרגוסטרון גורמת להפחתה של כמות הדימום החודשי המתרחש בעת וסת.

התקן מתכת – התקן זה מצופה נחושת אשר גורמת להפרשה של יונים מתכתיים לרחם האישה. יונים אלו גורמים לכך שכדוריות דם לבנות ינועו לאזור הרחם, כדוריות אשר גורמות להמתה של תאי הזרע.

התקן תוך רחמי - יתרונות

בהשוואה לאמצעי מניעה אחרים (גלולות למניעת הריון, קונדום) מהווה ההתקן אמצעי מניעה בטוח למדי (98%). התקן זה הינו בשליטה מלאה שלך, והוא מאפשר לך לקיים יחסי מין בטוחים מפני היריון בכל התקופה בה הוא מצוי ברחמך. אמצעי מניעה זה נוח לשימוש ומאפשר קיום יחסי מין מבלי שנגרמת פגיעה בהנאה, ואין צורך לזכור להשתמש בו ברמה היום יומית.

התקן תוך רחמי - חסרונות וסיבוכים אפשריים

התקן תוך רחמי הוא אחד מאמצעי המניעה הפוצים בעולם, בין השאר בזכות נוחות וקלות השימוש בו. יחד עם זאת חשוב לציין כי מתלווים אליו מספר חסרונות וסיבוכים אפשריים:

 

  • קיימים סיכויים של כ- 2% לכניסה להיריון.
  • ההתקן אינו מונע הידבקות במחלות מין.
  • שימוש בהתקן כרוך בסיכון מינורי לכניסה להיריון מחוץ לרחם.
  • לעיתים כתוצאה משימוש בהתקן נוצרים כאבים או תחושות אי נוחות באגן.
  • קיים סיכוי לפליטה לא רצויה של ההתקן מהרחם.
  • קיים סיכוי להתפתחות מחלה דלקתית באגן.

הוצאת התקן תוך רחמי

הוצאת התקן תוך רחמי מיועדת בדרך כלל למצב בו את מעוניינת להיכנס להיריון. מומלץ להוציא את ההתקן בימים הראשונים של המחזור, מכיוון שהוצאת ההתקן עשויה לגרום לדימום, וכך יחסך לאישה מצב של דימום פעמים באותו החודש. סיבה נוספת לכך שמומלץ להוציא התקן תוך רחמי בימים הראשונים של הווסת היא שבימים אלו צוואר הרחם פתוח יותר מבימים אחרים, דבר המקל על הוצאת ההתקן. הוצאת ההתקן אינה אמורה לגרום כאב, אלא אי נוחות קלה. לפני הוצאת ההתקן חשוב שהרופא ידע איזה התקן קיים בגופך.

הרופאים שמבצעים את הניתוח

המרכז הרפואי TLV מדיקל סנטר מצויד בטכנולוגיה המתקדמת ביותר לביצוע התקנים תוך רחמיים וזאת באמצעות הרופאים ואנשי המקצוע המובילים בתחום.

את מוזמנת לפנות אלינו לקבלת לפרטים נוספים או לקביעת תור

TLV מדיקל סנטר

מרכז כירורגי רב תחומי, המציע סטנדרט טיפולי מן השורה הראשונה מכל היבט: אנושי, שירותי, רפואי וטכנולוגי. המרכז נוסד בשנת 2015 על ידי ד"ר מיכאל ברר ועינב אדיב-ברר והינו בבעלות פרטית ובפיקוח משרד הבריאות.

טיפולים נוספים - גינקולוגיה

דליפת שתן במאמץ
דליפת שתן במאמץ

בריחת שתן במאמץ – למה זה קורה? יתרונות טיפול בלייזר FEMILIFT סוגי דליפת שתן במאמץ כיצד לאבחן דליפת שתן במאמץ גורמי סיכון לדליפת שתן במאמץ

למידע נוסף >>
בריחת שתן
דליפת שתן

מה נחשב לדליפת שתן כיצד הגוף שולט בסוגרים? אוכולוסיות סיכון גורמי סיכון מתי להתייעץ עם מומחה ? 5 הסוגים של דליפת שתן כיצד לטפל בבריחת

למידע נוסף >>
הפלה יזומה - תמונה ראשית
הפלה יזומה

מהי הפלה יזומה הסיבות להפסקת הריון תהליך הפלה יזומה הקריטריונים להפסקת הריון מהן הזכויות שלך דרכים להפסקת הריון הרופאים שמבצעים את הניתוח מהי הפלה יזומה

למידע נוסף >>

קופות החולים וחברות הביטוח שבהסדר

גינקולוגיה

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

ד״ר אלישע אופירם

ד"ר זאב אפרת

ד"ר אבי אברג'ל

ד”ר שקמה בר-און

פרופ' ישראל מייזנר

ד”ר ליאור דרוקר

לקביעת תור פרטי ומהיר

או השאירו פרטים

פרופ' רפפורט הרי

פרופ' הדני משה

פרופ' בן אמיתי

פרופ' אוריאל איתן

ד״ר שלומית קורן

פרופ' שגיא הרנוף

ד״ר רני ברנע

דר' רוברטו שפיגלמן

ד״ר קרן רגב

ד״ר נעה אפרת בן ברוך

ד״ר חובב תבור

ד״ר זאב קציר

ד״ר אבי גולדפרב

ד״ר אהרון מנחם

ד״ר ארנון אגמון

מומחים בגינקולוגיה

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​

מומחים בכירורגיה פלסטית

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​

כירורגיה פלסטית

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​