חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כריתת רחם

רופאה ומטופלת מחזיקות ידיים - הפסקת הריון

נשים רבות בוחרות לעבור ניתוח לכריתת רחמן במטרה ליצור שיפור ברמת החיים שלהן. הסיבות לצורך בניתוח זה עשויות להיות מגוונות:

• דימום ווסתי בכמות מוגברת אשר יכול לגרום למצב של אנמיה
• כאבים חזקים באזור אגן הירכיים לאור המצאות של שרירנים
• כאבים אשר נגרמים כתוצאה מאדנומיוזיס או אנדומטריוזיס
• רצון לבצע תיקון לאחר מצב של צניחת רחם
• טיפול בסרטן הרחם או השחלות
• צמצום סיכוי להתפתחות סרטן צוואר הרחם בקרב נשים מבוגרות.

סוגים שונים של כריתת רחם

כריתת רחם המתבצעת בניתוח קיימת בכמה סוגים שונים. סוג אחד הינו כריתת רחם מלאה ושלמה. במצב זה מבוצעת כריתה של הרחם הכוללת גם כריתת צוואר הרחם. סוג שני הינו כריתה על צווארית. במסגרת טיפול זה מתבצעת כריתה של הרחם אשר אינה כוללת כריתה של צוואר הרחם. ניתן לשלב בשני סוגי טיפולים אלו כריתה של השחלות והחצוצרות.

שיטות לביצוע ניתוח כריתת רחם

במסגרת ניתוח כריתת רחם מבוצעת הסרת הרחם ושליחתו לבדיקה פתולוגית. לאחר ניתוח זה המטופלת אינה יכולה להיכנס להיריון ואינה צפויה להמשיך ולקבל את המחזור החודשי.

כריתה לדנית – כריתה בדרך זו אפשרית עבור נשים אשר סובלות ממצב של צניחת רחם, במידה וגודל הרחם מתאים לביצוע הטיפול. כריתה זו מתבצעת על ידי הוצאת הרחם דרך הנרתיק.

כריתה לפרסוקופית – שיטה לכריתה של הרחם במסגרתה מבצע הרופא המטפל מספר חתכים (3-4) בדופן בטנה של המטופלת. הניתוח מתבצע תוך החדרה של צינורית לבטן המטופלת ושליפת הרחם דרך אותם חתכים או דרך נרתיק המטופלת. שיטה זו נחשבת יעילה ובטוחה והיא מצריכה אשפוז של כיום ועד יומיים מתום הניתוח.

כריתה בטנית – בשיטה זו מוצא הרחם באמצעות חתך המבוצע בבטנה התחתונה של המטופלת. בדרך כלל יבחר הרופא לבצע את כריתת הרחם באם לא ניתן להוציא את הרחם בכריתה לדנית דרך הנרתיק או באמצעות כריתה לפרוסקופית. באם מבוצעת כריתה של הרחם בשיטה זו, תידרש המטופלת לאשפוז של כחמישה ימים לאחר הניתוח.

סכנות בתהליך

הליך כירורגי של כריתת רחם הינו תהליך מוכר ובטוח וסיבוכים עשויים להתפתח במסגרתו רק במקרים מאוד נדירים. רשימת הסיכונים כתוצאה מניתוח זה נכללת ברשימת הסיכונים הנפוצה ברוב הניתוחים:

  • זיהום באזור הניתוח
  • פגיעה באיברים הסמוכים לאזור בו בוצע הניתוח
  • הרדמה וסכנות הנלוות לה
  • אלרגיה לתרופות הניתנות במסגרת הרדמה
  • יצירה של קרישי דם באזור הרגליים
  • דימום באזור הניתוח או בפתח הניתוח

תופעות לוואי

תופעות הלוואי כתוצאה מניתוח לצורך כריתת הרחם נחלקות לכמה סוגים: תופעות לוואי מיניות, תופעות רגשיות ותופעות הורמונאליות. אנו במרכז TLV מדיקל סנטר מעניקים למטופלות את כל הטיפול הנפשי לצד הטיפול המקצועי המסור, וזאת על מנת להקל ככול האפשר על תופעות לוואי כתוצאה מהניתוח.

• תופעות לוואי מיניות – יש מחקרים אשר טוענים כי לאחר ניתוח כריתה של רחם חלה ירידה בתחושת ההנאה מקיום יחסי המין לצד מחקרים אשר סותרים הנחה זו. כיום נושא זה נשאר מעט נוטה בערפל ואין הוכחה חותכת לכאן או לכאן בנושא.

• תופעות רגשיות – נשים שונות חוות תופעות לוואי רגשיות שונות לאחר הניתוח. יש נשים אשר עקב מצבן הבריאותי והפיזי חשות טוב יותר לעומת אחרות אשר נושאות כאב נפשי עקב כריתת הרחם וחוסר יכולתן העתידי להיכנס להריון.

• תופעות הורמונאליות – ניתוח כריתת רחם באם אינו כולל בתוכו גם כריתה של השחלות אינו גורם לתופעות הורמונאליות. באם תבחרי לכלול במסגרת הניתוח גם כריתה של השחלות יתכנו היווצרות של תופעות לוואי הורמונאליות כגון נדודי שינה, גלי חום, שינויים במצב הרוח, תחושה של עייפות וכדומה.

רופאה ומטופלת מחזיקות ידיים - הפסקת הריון

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​

ד"ר יונתן ווגמן

ד"ר אמיר שרעבי

ד״ר אלישע אופירם

ד"ר זאב אפרת

ד"ר אבי אברג'ל

ד”ר שקמה בר-און

פרופ' ישראל מייזנר

ד”ר ליאור דרוקר

לקביעת תור פרטי ומהיר

או השאירו פרטים

פרופ' רפפורט הרי

פרופ' הדני משה

פרופ' בן אמיתי

פרופ' אוריאל איתן

ד״ר שלומית קורן

פרופ' שגיא הרנוף

ד״ר רני ברנע

דר' רוברטו שפיגלמן

ד״ר קרן רגב

ד״ר נעה אפרת בן ברוך

ד״ר חובב תבור

ד״ר זאב קציר

ד״ר אבי גולדפרב

ד״ר אהרון מנחם

ד״ר ארנון אגמון

מומחים בגינקולוגיה

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​

מומחים בכירורגיה פלסטית

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​

גינקולוגיה

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

כירורגיה פלסטית

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​